Права категорії Б, Б1

Що таке права категорії Б Б1, і як їх отримати?

Категорія Б1 з’явилася відносно недавно, і далеко не всі автомобілісти знають, на що вказує одиниця. Давайте разом розберемо що це, і як отримати права на категорію B1 в Лубнах. З кожним роком на дорогах збільшується кількість машин. При цьому з’являються і набувають поширення нові типи автотранспорту. Думка про те, що водіння автомобіля – не те ж саме, що водіння мотоцикла, не викликає сумнівів. А ось, наприклад, в чому принципова відмінність мопедів від моторолерів, і чому потрібно здавати два іспити, вже складніше пояснити. Жартівники кажуть, що скоро доведеться вчитися окремо на кожну марку авто… Логіка в додаткових категоріях є, законодавці говорять про те, що потрібно підвищити кваліфікацію і спеціалізацію водіїв, так як це зменшить кількість аварій і ДТП.

Що таке транспорт категорії Б1?

Перейдемо до категорії B1. В Україні до неї відносять:
  • мотоколяски;
  • квадроцикли;
  • трицикли.
Масою до 400 кг. Мотоколяски – це автомобілі з двигуном від мотоцикла (наприклад, знаменита «інвалідка», Daihatsu Midget з Японії або Twizy Renault – Франція). Квадроцикл – мотоцикл на чотирьох колесах. Головна відмінність від мотоколяски – «вертикальний» спосіб посадки. А трицикли ще легше – це квадроцикл або мотоцикл на трьох колесах. Спосіб посадки може бути будь-яким. Було б все просто, якби не квадроцикли. У класифікації деяких держав спеціально виділено цей транспортний засіб. Абсолютно не ясно, що це за звір, і з чим його їдять, але після детального вивчення питання стає зрозуміло, що це мопед серед квадроциклів. Транспортний засіб з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів. Також відрізняється посадка водія – тут вона може бути «автомобільною». До речі, існують і мотоколяски-квадроцикли (Grecav EKE). По суті, ті ж мотоколяски, тільки з малим двигуном і масою до 400 кг. На щастя, в Україні всі ці транспортні засоби належать до однієї категорії – В1, і отримати на них права не складе труднощів.

Автошкола на Подолі в Лубнах

Курс на Б1 складається з теоретичної та практичної частин. Особам, які мають права інших категорій, теорію здавати не доведеться, буде достатньо практики водіння. Наша автошкола створила кращі в місті умови для навчання. До ваших послуг кілька класів, розташованих в різних частинах міста, гнучкий графік, вечірні групи і групи вихідного дня. Учні самі обирають район і графік практичних занять. Окремо варто сказати про оплату. Курс на категорію Б1 коштує 1800 грн. Сюди включено повністю все, без додаткових платежів і внесків. Групи комплектуються раз в місяць, телефонуйте, не відкладаючи!
Наші контакти

Відправити повідомлення



+
потрібен ADR ?
клікай сюди