Поради для леді

Поради для леді

Зараз навчання переходить на якісно інший рівень. Всі говорять про так званих «жіночих науках», але далеко не всі розуміють, що це таке. Так ось, суть цих наук в тому, щоб полегшити жінкам сприйняття інформації.

Ця стаття про те, як зробити так, щоб машина не зламалася, і не заглохла, коли вона так необхідна.

Поради для леді за кермом рекомендуються до прочитання не тільки дамам, а й джентльменам, які далекі від механіки і віддають перевагу більш естетичні заняття.

Як вчинити якщо ваш автомобіль заглох абсолютно несподівано?

  1. Включити першу швидкість.
  2. Прибрати ногу з педалі зчеплення.
  3. Повернути ключ у замку запалювання.
  4. Завести автомобіль.
  5. Їхати далі.

Цей спосіб допомагає, якщо потрібно виїхати з бруду, снігу або калюжі дощової води. Також може бути застосований, якщо потрібно з’їхати з дороги на узбіччя або просто продовжувати їхати у своїх справах.

Розпечений двигун

У разі перегріву машини не рекомендується відразу зупинятися і вимикати двигун, тому що потім буде складно завестися. Для початку просто включите грубку (в холодну пору року), або відкрийте вікна (в тепле). Піч може працювати як додаткове охолодження. Швидше за все, двигун скоро охолоне.

Не забувайте час від часу перевіряти наявність тосола в розширювальному бачку і радіаторі. Доливайте його в міру необхідності, якщо ж в поїздці помітили, що його недостатньо, при необхідності можна використовувати звичайну питну воду (при плюсових температурах).

Їзда на гірку

Деякі початківці водійки сумніваються в тому, як правильно рушати з місця, коли стоїте на гірці. Це важливий маневр і радимо його знати, як таблицю множення:

  1. Ставимо ноги на педалі гальма і зчеплення.
  2. Включаємо швидкість.
  3. Переставляємо швидко ногу з педалі гальма на газ.
  4. Плавно відпускаємо педаль зчеплення.
  5. Рушаємо і їдемо.
  6. Відпрацьовуємо маневр поки не стане виходити.
  7. Якщо автомобіль заглох – повторюйте всі дії по порядку, поки не стане виходити.

Основна проблема – не встигли переставити ногу на газ. Є варіант з важелем ручного гальма, принцип той же що і з педалями, після включення швидкості ми відпускаємо важіль замість переміщення ноги і газу.

Забуксували?

Якщо автомобіль застряг в снігу або бруду, не рекомендуємо їхати напролом. Ще не викопали колесами колію, спробуйте включити двигун і виїхати заднім ходом. Бажано, щоб передні колеса стояли прямо. Якщо ж назад дороги немає – спробуйте рушити з другої швидкості, іноді це допомагає.

Сподіваємося, що ці прості поради вам допоможуть впоратися з дорожніми неприємностями.




Наші контакти

Відправити повідомлення



+
потрібен ADR ?
клікай сюди