Поїздки по місту

Поїздки по місту

Практичні заняття з водіння автомобіля – найскладніше в програмі будь-автошколи.

Про це знають викладачі, інструктори та випускники, які не так давно самі брали участь в навчальних поїздках по місту. Якщо на теоретичних заняттях ціна будь-якої помилки – легке збентеження, то в місті невірне рішення може привести до серйозних неприємностей. Надія тільки на досвід інструктора, який поправить кермо, пригальмує або вчасно вичавить зчеплення навчального автомобіля.

Що потрібно знати під час першої поїздки по місту?

Є один парадокс: початківець водій тримає в голові більше інформації, ніж самий досвідчений інструктор. Чому так? Адже у інструктора автошколи роки досвіду і сотні тисяч кілометрів за плечима? Відповідь проста – інформація, яку курсант зобов’язаний пам’ятати і постійно крутити в голові, у інструктора вбита в підкірку. Він не думає: «Ось знак Stop, значить треба на пару секунд зупинитися …», він просто сприймає це і на “автоматі” робить те, що потрібно. Адже ми не думаємо при ходьбі, що потрібно переставити ліву ногу на 45 см. Вперед.

При їзді по місту потрібно прагне до того, щоб руки, ноги і голова працювали незалежно один від одного і виконували команди без внутрішнього обмірковування і аналізу інформації. Кермо, педалі, спостереження за рухом автомобілів – все це повинно відбуватися одночасно. Це нелегко для початківця водія, але цілком можливо.

Як прискорити навчальний процес придбати більше досвіду?

Для цього є кілька нескладних методів:

  1. Теорію потрібно засвоювати на заняттях, а потім опрацьовувати будинку і за кермом в автошколі і в навчальних поїздках по дорогах міста. Мінімум – повторювати вдома.
  2. Корисно відпрацьовувати прийоми водіння на навчальній площадці. Не соромтеся повторити ту чи іншу дію кілька разів, як відомо, навик закріплюється після 200-500 повторів.
  3. Тренуйте периферійний зір – це корисно для водіння автомобіля.
  4. Слухайте досвідченого інструктора навіть тоді, коли вам не зовсім зрозуміла доцільність дій. Досвід, навички та вміння простіше переймати у людини, ніж до всього доходити на власних шишках.

Що ще потрібно знати про поїздки по дорогах міста

Коли збираєтеся сідає за кермо навчального автомобіля, потрібно на час забути про власні досягнення, статус, прожиті роки і т.д. Учень автошколи – це студент, а інструктор – професор. Не потрібно сперечатися, нервувати, поспішати і ображатися, ваше завдання взяти все краще і ефективно засвоювати інформацію. Довіряйте інструкторам автошколи, і навчання пройде швидко і з користю.

Водіння автомобіля по дорогах міста – складна справа. Слухайте уважно, виконуйте завдання і через деякий час будете впевнено почувати себе за кермом.




Наші контакти

Відправити повідомлення



+
потрібен ADR ?
клікай сюди