Поради новачкам водіям

Поради новачкам водіям

У чому головна проблема новачка, який недавно отримав права і придбав автомобіль? Відсутність практичного досвіду. Можна завчити все правила і знати теорію краще інструктора, при цьому не вміти їздити. Щоб новачок впевнено почував себе на дорозі, потрібна практика і ще раз практика. Ці поради написані щоб було зрозуміло, до чого прагнути. Ми рекомендуємо тільки напрямок, на які потрібно звернути увагу в першу чергу.

Ось кілька важливих порад новачкам водіям від професійних інструкторів, сподіваємося, що вони виявляться корисними.

Порада № 1. Чи не занадто слухайте чужі поради. Багато людей люблять радити з приводу того, в чому абсолютно не орієнтуються. Всю інформацію потрібно перевіряти ще раз і зіставляти з практичним досвідом, розраховуючи тільки на особисті вміння і навички.

Порада №2. На перших порах не потрібно часто перебудовуватися з однієї смуги в іншу. Без досвіду складно розрахувати точність маневру. Постарайтеся спокійно їхати по своїй крайній правій смузі і не створювати аварійних ситуацій.

Порада №3. Перш ніж їхати в незнайоме місце, не лінуйтеся подивитися маршрут по електронній карті, вивчіть перехрестя і всі подробиці поїздки, щоб не потрапити в халепу.

Порада №4. Не забувайте пристібатися і пристібати пасажирів. Чому це важливо – на це дві причини:

  • шанс вижити при аварії на швидкості не більше 50 км.ч. зростає в рази;
  • без ременя безпеки їздити дорого, недавно сума штрафу була збільшена в 10 разів.

Порада №5. Перш ніж починати будь-які маневри на трасі, сигналізуйте миготінням іншим учасникам дорожнього руху. Це зовсім не складно, але усуває купу проблем.

Порада №6. Перед поїздкою в місто або за його межі, контролюйте стан автомобіля, рівень масла, тосол, стан гуми коліс. Також не зайвим буде переконатися, що на кузові не з’явились подряпини.

Порада №7. Якщо у вас в місті трисмуговий рух, не потрібно їздити в крайньому ряду. Справа будуть докучати лихачі, зліва – автобуси, вантажівки та автомобілі на узбіччі.

Порада №8. Впевненість в собі – це складно, але необхідно. Початківці водії часто переживають, коли ззаду сигналять і моргають ті, хто хоче, щоб їм поступилися дорогою прямо зараз. Пам’ятайте рада про маневрах на трасі, перш ніж будь-куди з’їжджати, переконайтеся, що це абсолютно безпечно і зручно для вашого руху.

Порада №9. Траса не місце для суперечок, особливо не рекомендуємо кого-небудь повчати, найчастіше такі конфлікти закінчуються бійками.

Порада №10. Досвід за півроку – рік їзди породжує переоцінку своїх сил. За цей час новачок набуває певний досвід, але відчуває себе Міхаелем Шумахером. Починаються порушення правил і перевищення швидкості. Такий скоростиглий досвід небезпечніше, ніж невпевненість в собі.

Порада №11 Потрібно думати «за себе і за того дурня» – народна мудрість. Йдеться про те, що те, що для вас очевидно, не факт, що взагалі зрозуміло водієві з сусіднього ряду. Якщо є сумнів – не ризикуйте, блимає і сигналізуйте напевно.




Наші контакти

Відправити повідомлення



+
потрібен ADR ?
клікай сюди