Курси з водіння взимку

Курси з водіння автомобіля взимку

Холодна пора року – це маса проблем і незручностей на дорозі. Навіть водій зі стажем в перші дні після приходу морозів відчуває підвищене навантаження і дискомфорт. І, природно, зима може стати справжнім випробуванням для початківця водія автомобіля. Вона вимагає більше досвіду і навичок руху на трасі, ніж літо весна і осінь. Головна проблема в тому, що ожеледь, снігопади і відлиги застають зненацька. Прораховувати траєкторії поворотів, запобігання зносів, правильне користування педаллю гальма, коробкою передач – все це просто необхідно освоїти для того, щоб впевнено почувати себе за кермом в будь-яких ситуаціях.

Які особливості курсів водіння автомобіля взимку – читайте далі.

Готовність до зими

Готовність власника автомобіля до зими полягає в двох моментах:

  • підготовка автомобіля;
  • психологічна і фізична готовність водія.

З автомобілем все більш-менш ясно, мова йде про зимову гуму на колеса і засоби для очищення скла, а ось людський фактор важливіший. Особливо це стосується тих, хто став власником автомобіля недавно.

Коли краще вчитися на водія, влітку або взимку?

Є думка, що краще записуватися на курси водіння в теплу пору року, тому що це простіше і комфортніше. Логіка в такій позиції є, але вона в корені хибна. Доводилося стикатися з випускниками автошкіл, які губилися в ситуації першого снігу і криги на асфальті. Вони не уявляли, як і не вміли на практиці правильно користуватися педаллю гальма, не знали руху на льоду, вимикали передачу, їздили накатом. Природно, потім дивувалися, що автомобіль зносить при входженні в поворот, колеса ковзають, педаль гальма поводиться непередбачувано.

Чому виникають такі труднощі? Тому що люди часто не готові до руху в складних умовах. Радимо не уникати курсів з водіння взимку, а навпаки, сприймати їх як оптимальний час для навчання!

Освоївши особливості водіння автомобіля на дорогах в холодну пору, їздити влітку взагалі не складе труднощів. Ви будете краще відчувати авто і завжди знати, що робити з педалями, передачами, яка повинна бути траєкторія руху, щоб не знесло і як поведуть себе передні колеса під час руху і гальмування в тій чи іншій ситуації.

Особливості курсів водіння взимку в Автошколі на Подолі

По суті, вчитися на курсах водіння взимку – це чудова контраварійна підготовка. Ви по загальній ціні отримаєте просунуту практику, за що в інших умовах довелося б доплачувати. Ваш досвід буде перевершувати навички випускників літніх курсів. Ви дізнаєтеся все, що стосується особливостей перемикання передач, запобігання аварійних ситуацій під час руху, особливостей гальмування поштовхами, запобігання заметів і зносів, а також роботи педалями газу і зчеплення на дорозі.

Не потрібно відкладати отримання прав на потім, курси водіння взимку в Автошколі на Подолі – відмінна школа і чудова практика водіння.




Наші контакти

Відправити повідомлення



+
потрібен ADR ?
клікай сюди